Melanie-p » Specials » Dwerghamsters
Melanie-p: Informatie van A tot Z

Alles wat u moet weten over dwerghamsters!

De dwerghamster is in Nederland een geliefd huisdier, met name door kinderen. Deze kleine diertjes zijn makkelijk te houden en hebben in vergelijking met andere huisdieren (zoals een hond of kat) weinig verzorging nodig. In deze special vindt u alles over dwerghamsters, zoals de verschillende soorten, de huisvesting, de voeding, fokken&voortplanting etcetera.

Soorten dwerghamsters

U wilt een dwerghamster aanschaffen voor uw kind? Of hebt u er een en bent u niet zeker welke soort het is? In dit artikel staat alles wat u moet weten over de 4 dwerghamstersoorten. De Russische dwerghamster, de Campbelli dwerghamster, de Roborovski dwerghamster en de Chinese dwerghamster worden hier uitgebreid beschreven.

Hoe krijg ik mijn dwerghamster tam?

U hebt een wollig hamstertje aangeschaft, gefeliciteerd! Maar wat blijkt? Het kleine diertje is bang van ons en wil nog wel eens bijten. In dit artikel zult u alles vinden wat betreft het tam maken van het dier.

Wat heeft onze dwerghamster eigenlijk allemaal nodig?

In dit artikel uit deze special staat alles over de juiste kooi en de inrichting daarvan. Wat moet er in de kooi liggen en wat mag absoluut niet? En hoe maak ik zelf leuke speeltjes? U vindt het allemaal in dit artikel.

Mijn hamster heeft onverwacht een nest gekregen, wat nu?

De twee mannetjes bleken toch vrouwtje en mannetje te zijn, of de hamster is in de dierenwinkel gedekt. Erg vervelend, maar er is nu wel een hoopje baby's dat uw zorg nodig heeft. In dit artikel leest u alles om dit ongelukje tot een goed eind te brengen, met gezonde hamsterbaby's.
Het ideale hamsterparadijs voor een dwerghamster

Het ideale hamsterparadijs voor een dwerghamster

Veel mensen in Nederland hebben een hamster als huisdier, maar vaak worden deze kleine wollige wezentjes niet op de juiste manier gehuisvest. In dit artikel staan diverse tips om uw hamster gelukkig t…

Hoe krijg ik mijn dwerghamster tam?

Uw kind heeft een dwerghamster gekregen. Er is een kooi gekocht, de benodigheden zijn er dus: knuffelen maar! Helaas blijkt de hamster een bijtertje te zijn of ontzettend schuw. In dit artikel leest u…
Mijn hamster heeft onverwacht een nest gekregen, wat nu?

Mijn hamster heeft onverwacht een nest gekregen, wat nu?

Het kan zomaar gebeuren, de mannetjeshamster in de dierenwinkel bleek een vrouwtje te zijn en bevrucht door een van haar broertjes. Wat kan ik doen om ervoor te zorgen dat het nestje gezond opgroeit?…
Soorten dwerghamsters

Soorten dwerghamsters

Dwerghamsters worden onderscheiden in vier soorten. De Russische dwerghamster, de Campbelli dwerghamster, de Chinese dwerghamster en de Roborovski dwerghamsters. In dit artikel komt u erachter welke k…
Gepubliceerd door Melanie-p op 01-02-2012. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Schrijf mee!